Plant Spirit communicatie en healing

ENGL

Communicatie is in essentie; het uitwisselen van informatie tussen wezens met een eigen bewustzijn – of met de collectieve bewustzijn van een groep.

Wij mensen praten met elkaar, maar hoe communiceer je nou met een dier of een plant? De uitwisseling gaat door contact maken met elkaar en op zieleniveau informatie uitwisselen. Dit is hoe in de natuur de verschillende wezens ook met elkaar communiceren, en hoe sjamanen contact kunnen maken met de spirits van dieren, planten, elementen (bijvoorbeeld regen), maar ook spirit helpers, voorouders en elkaar.

In Plant Spirit communicatie is het mogelijk om in dialoog te zijn met een plant, of plantengroep (“de Eiken”) om zo met elkaar informatie uit te wisselen. Een voorbeeld verhaal over de spirit van de Spar kan je hier (in het Engels) lezen. Vaak, als ik in de tuin werk en een plant aan het snoeien ben, voel/hoor ik de schrik van de direkte buurplanten – “Wat ben je aan het doen?! Gaat dat ons ook gebeuren?” – en ik beantwoord meteen om ze gerust te stellen “Ik snoei deze tak/plant weg omdat het te veel ruimte hier inneemt. Daar-en-daar groeit hij ook, en daar is een veel betere plek voor het. Het is voor lucht en licht voor de rest van jullie, en ik doe het zo voorzichtig en pijnloos als mogelijk.”

In Plant Spirit healing ben ik aan het energetisch healen van een klant, en soms kom ik een kwaal tegen waarvan ik weet dat er een doeltreffende kruidengeneesmiddel voor bestaat. De keuze is dan; de klant deze middel aan te bevelen, of een Plant Spirit te vragen om de healing via de energetische dimensie te doen.

Deze keuze maak ik niet als de persoon Nina, met mijn overwegende/weldenkende (…) hersenen, maar in de zieleconnectie-staat, de sjamanistische staat, en zodra de vraag in mij opkomt, komt het antwoord ook als ogenblikkelijke respons, uit de Spirit wereld, dus niet “bedacht”. Als het een middel moet zijn, “zie” ik het middel in mijn bewustzijn, als het een Plant Spirit is, “zie” ik het voor mij staan en de healing voor mij voortzetten. Ik moet wél een persoonlijke connectie al hebben gehad met de Plant Spirit – het is een vriendendienst.

Plant Spirit healing kan je ontvangen tijdens de healingsessies.